6. jun, 2020

Oppussing og gamle energier

Jeg holder på med å male på loftet mitt for tiden. Det er egentlig noe jeg har tenkt på helt siden jeg flyttet inn i huset mitt for åtte år siden, men det var nå i vår at tiden endelig var riktig, og det er nesten litt gøy å holde på, ikke minst når man ser - og kjenner - forskjellen i energiene i rommene før og etter.

Når man gjør endringer i huset blir man kjent med nye sjeler
Og mens man holder på da. Dette er ikke første gangen jeg pusser opp eller maler i et gammelt hus. Huset mitt er opprinnelig bygd i 1956, og ble totalrenovert på 80- og 90-tallet av han jeg kjøpte huset av for åtte år siden. Så vidt jeg kjenner til, har det bare vært to eiere på huset før meg, men i grunnen her har det vært aktivitet også før dette huset ble bygd.

Selv om huset har vært totalrenovert før, så har jeg nok en gang selskap mens jeg holder på denne gangen, men jeg ikke er helt sikker på hvem det er. Det kan være en, det kan være flere, men iallefall en av dem røyker. Og han er rimelig oppgitt over at jeg jobber i ett strekk, og ikke tar meg røykepause engang. Jeg forklarer at jeg har sluttet å røyke, det er faktisk ti år siden i år, men det virker det som han ikke forstår. Han røyker rundt meg iallefall, lukten kommer og går, og når jeg kjenner den så sier jeg bare "Nei takk, jeg må jobbe litt mer her". Noen ganger tar han seg en øl også, og humrer godt når jeg sier at jeg ikke liker øl. "Nei", svarer han, "damer skal ikke like alkohol, så denne skal jeg ha for meg selv". Liten artigkar, dette, med andre ord. Det kan være han som bygde huset, han var såpass glad i både øl og røyk, at når forrige huseier kjøpte huset etter han så var det så gjennomrøkt at det ikke var mulig å få en røykfritt hus uten å rive alt innvendig, og bygge det opp på nytt. Han var her og hilste på da jeg flyttet inn her også, snill er han, bare litt irriterende innimellom med sine luktspor av øl og røyk.

Noen er snille, mens andre er litt mer krevende
Men poenget mitt med denne posten var ikke huset mitt, men at det er helt normalt å kjenne på energier når man gjør endringer i hus. Det har jeg opplevd før også, at det er fredelig i huset, men i det man begynner å gjøre noe endringer i det, så dukker det opp noen energier som gjerne vil ha noen fingre med i spillet. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor det er sånn, men det kan være at man gjør noen endringer på ting eller gjenstander som de var vært godt knyttet til, og at de derfor vil fortelle at dette er noe jeg også vil være med på, og noen ganger har de store innvendinger mot akkurat det du har startet med å gjøre. Slik hadde jeg det i en leilighet jeg bodde i et par år, der var det energier i kjelleren som overhodet ikke likte at jeg hadde planer om å innrede ett av de uinnredete rommene i kjelleren til en bad- og velværesone. Jeg begynte ikke med jobben engang, det holdt faktisk at jeg snakket om det, og til slutt ble det såpass ubehagelig etterhvert at jeg måtte be om lov til å komme ned i kjelleren, også når jeg bare skulle vaske klær eller hente noe i fryseskapet. Helt til jeg lovte å synge kjærlighetssanger fra 60-tallet til han. Da fikk jeg lov til å komme å gå i kjelleren uten at han brydde seg noe nevneverdig. Noen ganger lurer jeg på hva hun som kjøpte leiligheten etter meg opplevde da hun innredet nettopp det samme rommet til soverom til en av hennes tenåringsjenter, men jeg hørte aldri noe om det, så da lot jeg også være å spørre. Det kan også hende at hun var så lite mottakelig for slike energier at hun ikke merket noe engang, fordi det er tross alt ikke alle som opplever slike ting.

De forsvinner gjerne av seg selv igjen når oppussingen er ferdig, når ting har fått roet seg litt. Det får jeg igjen til å tenke at det kan også hende at det dukker opp fordi når man starter med et arbeid så gjør man også noe med energiene i området, og energier påvirker hverandre, så kanskje er forklaringen så enkel. Og kanskje er det nettopp derfor de gjerne forsvinner igjen når ting roer seg igjen, når man er ferdig, og energiene man har pisket i gang legger seg igjen.

Men da regner jeg også med at jeg blir kvitt både røyklukt og øllukt her i huset i mot slutten av juni. Da har min nye skyvedørsgarderobe forhåpentlig også ankommet, er montert, og all malingsarbeid og øvrig feinsmackeri på loftet fullført.

I lys og kjærlighet ❤

Anne

Nyeste kommentarer

03.09 | 17:32

Tusen takk for fin tilbakemelding, kjære deg. Håper du tar både den og effekten av den med deg videre 💞💞

03.09 | 11:07

Tusen takk for den flotte fullmånemeditasjonen❤️🎶

Del denne siden