18. mai, 2020

Å være ærlig er ikke det samme som å være slem

I dag har jeg ringt en av de andre veilederne som er på Krystallkulen. Hun reklamerer med at hun er ærlig og direkte. "Fint", tenkte jeg. Jeg liker nemlig veiledere som er ærlig og som forteller det de får opp. Opplevelsen ble imidlertid noe helt annet enn god, den resulterte også i at jeg ble sittende å fintenke litt på dette med ærlighet. Kan man virkelig være ærlig på en god måte, eller er det å være ærlig egentlig bare en omskrivning av å være å være frekk, nedlatende eller hoverende?

Damen jeg ringte i dag snakket først litt om hvordan hun jobbet, deretter understreket hun at hun var kjent for å være veldig direkte, og sa ting akkurat som de var. Som sagt, dette syntes jeg hørte helt fint ut, det er sånn jeg liker det - i mitt hode betyr det at man unnlater unødvendig "snikksnakk" og sier det man får opp som er relevant for saken, eller det universet ber deg om å si. Men jeg forsto dessverre ganske raskt at dette var ikke den definisjonen denne damen jobbet etter. Hun kom veldig tidlig med opplysninger som jeg vet ikke er riktig, så jeg tenkte jeg skulle rettlede henne litt på det, og det er antakelig der det skar seg helt og holdent. Det var iallefall da damen endret toneleie i stemmen, og ble veldig nedlatende mens hun understreket at dette var hun helt sikker på, og hvis jeg ikke trodde på henne så kunne jeg heller ringe noen andre. 

Jeg burde ha gjort det. Ringt noen andre, altså. Fordi denne damen fortsatte med sin nedlatende tone, ikke imøtekommende for samtale, og ikke det minste hyggelig. Det var sånn at jeg i ettertid også ble sittende å fundere på om hun egentlig helst har det best med seg selv når hun kan "være ærlig" på en sånn måte at hun bevisst framsetter utsagn som kan tenkes å såre den som ringer, uavhengig om de stemmer eller ikke. Damen reklamerer med å være sterk klarsynt, den beste på tidsangivelser, at hun kan lese tanker og følelser, og at hun kan se bestemte hendelser på bestemte dager. Det er mulig hun tar inn noe av dette, men ærlig er hun ikke. Hun er bare frekk, nedlatende. Hun sier hun bryr seg om mennesker, selv om hun vet hun kan virke arrogant, men jeg tror henne ikke på det. 

Etter samtalen ble jeg sittende å tenke litt. Jeg har tidligere snakket med et par andre på teletorg, som også sier at de er ærlig, direkte og sier ting som de er, men som jeg også har opplevd som direkte stygg mot sine innringere. Det virker som om noen mener at det å være ærlig handler om å være frekk. Og da har de så til de grader misforstått hva som ligger i begrepet ærlighet. Du kan godt være ærlig, men samtidig være ydmyk ovenfor den du snakker med. Vise forståelse for den du snakker med. Ta inn rettledning fra den du snakker med. Du må ikke glemme at det er den som ringer som tross alt vet sannheten om sitt liv, det er ikke du som veileder som skal fortelle hvordan han/hun skal leve sitt liv, eller behandle de menneskene de har rundt seg. Det er ikke din jobb som veileder å få din innringer til å gråte, fordi du har fått for deg en fiks ide om at du vet tingene så langt mye bedre, selv om innringer faktisk vet at det du sier er feil. Ærlighet handler ikke om å være frekk. Det handler aldri om å være frekk.

Ærlighet handler om å si det du får opp som er relevant i den konkrete situasjonen, det handler om å si det du får fra universet. Det handler om å bry deg nok om dine medmennesker til at du ikke legger fram dine egne antakelser som gudsgitte sannheter. Det handler iallefall ikke om å kjefte på innringeren når hun sier deg at det du sier nå, det vet jeg ikke stemmer. Samtalen handler aldri om deg, men alltid om innringerens liv. Den handler ALDRI om deg. Den dagen du glemmer det, har du glemt det vesentligste med å være veileder for mennesker som søker veiledning fra deg!

Jeg er trygg nok på meg selv til at jeg ikke går i kjelleren av en slik telefon, den bare skaper en del tankevirksomhet hos meg. Men jeg vet at det er mange som ikke er trygge nok til å la det som blir sagt i en sånn telefon bare passere. Og jeg blir så eitrende fortvilet over at det sitter slike mennekser på teletorg. Det er mulig hun har en del evner, men hun kan jo ikke oppføre seg. Hun kan ikke behandle mennesker, og da har du faktisk ingenting i en jobb som veileder å gjøre!

Huff, litt frustrasjon fra meg i dag. Jeg har lagt innholdet i den telefonsamtalen død. Det er ingen grunn til å stole på spådommer fra mennesker som er mer opptatt av seg selv enn av innringer i en slik samtale. Jeg ringte en annen etterpå. En jeg har snakket med før. En som jeg vet er ærlig. En som kan behandle mennesker. Det ble en helt annen opplevelse, og jeg fikk virkelig veiledning i forhold til mitt spørsmål.

Husk bare på at om noen forsøker å bruke begrepet ærlighet som et skalkeskjul for å være frekk eller nedlatende, så behøver ikke du å akseptere det.

I lys og kjærlighet ❤

Nyeste kommentarer

03.09 | 17:32

Tusen takk for fin tilbakemelding, kjære deg. Håper du tar både den og effekten av den med deg videre 💞💞

03.09 | 11:07

Tusen takk for den flotte fullmånemeditasjonen❤️🎶

Del denne siden