10. mar, 2020

Er det greit å gi "energier" skylden?

I dag er vi endelige ute av Merkurs retrograd igjen. Jeg puster lettet ut. Som alltid, når Merkur går retrograd sliter jeg med elektronikken. TV'n glemmer noen av sine innstillinger, klokker stopper, PC'n jobber som fy for å holde seg oppdatert på ett eller annet - som igjen fører til at den jobber utrolig sakte. Telefonen konker ut, enkelte kontakter bare "forsvinner" ut i det blå, osv. osv. 

Det er visst helt normalt, sier dem. De som har peiling på dette med stjerner og astrologi. Jeg selv, er faktisk en smule skeptisk til astrologien, men kan ikke finne noen annen forklaring til at alt som heter teknikk rundt meg tilsynelatende bare protesterer i de periodene Merkur går retrograd.

Merkur skal være planeten som står for kommunikasjon, så det er visst derfor alt som lukter av kommunikasjon kan være litt "motsatt" når planeten går "feil" vei. Jeg skulle reise til kjeveortoped i denne perioden, men det har blitt utsatt på ubestemt tid. Helt som forventet, sier noen, reiser pleier å gå i tullball når Merkur går retrograd. Det at reisen har blitt utsatt har imidlertid ikke noe med reiseveien min og gjøre, det handler om at kjeveortopeden har blitt påkjørt, og er sykemeldt på ubestemt tid. Det får da være grenser for hva Merkur skal få skylden for, tenker jeg.

På samme måte, har jeg også opplevd at Merkurs retrograd brukes som unnskylding for å formulere seg dårlig, si ting man liksom egentlig ikke mener, kanskje til og med være litt frekk, eller regelrett bare hevde seg misforstått. Så skal liksom det at man til slutt sier at "huff, Merkur går retrograd nå, og da slår jo kommunikasjonen litt krøll på seg", være en slags unnskyldning for at man velger å sende pepper rett i fleisen på andre mennesker? Det er jo ikke deres skyld, det er jo Merkur. Som om du selv ikke er ansvarlig for det du sier og det du gjør, det er liksom lov å være litt stygg når Merkur går retrograd - da er liksom syndebukken der og kan ta støyten for deg?

Tenk deg følgende scenario:
Du står i kassakø og venter pent på din tur. Så kommer det en mann bak deg, han presser seg inn mot ryggen din, og du snur deg og sier "Unnskyld, kan du gi meg litt plass her? Vi må uansett vente på å komme fram i køen, så det hjelper ikke at du presser på". Mannen bare ser på deg, og svarer "Jeg har lært at det alltid hjelper å presse, så bare finn deg i det!". Er han en hyggelig mann? Nei. Men, hør hva han sier: han har lært at det er slik det skal gjøres. Er det hans skyld at han gjør det? Høyst sannsynlig vil du si ja til det. Fordi han selv har et ansvar for hvordan han opptrer ovenfor andre mennesker. Han skylder på sin oppdragelse, utdanning, erfaring - kall det hva du vil, og mener det ikke er hans skyld. Hva er forskjellen på det han gjør, kontra det som Merkur får skylden for når man tillater seg selv å bli frekk og nedlatende ovenfor andre mennesker?

Ja, Merkur kan sikkert påvirke kommunikasjonen mellom mennesker også - iallefall hvis du er overbevist om at astrologi har noe for seg. Men, du har alltid selv et ansvar for den måten du behandler - og snakker til - andre mennesker. Det er aldri noen annens (eller noe annets) skyld, du må ta ansvar for dine egne ord og handlinger. Det holder ikke å skylde på at planetene står i feil vinkel i forhold til ditt fødselsøyeblikk. 

Det er alltid utfordrende å møte impulser i seg selv som gjør sitt til at man føler seg fristet til å være "stygg" mot andre mennesker, men det er like fullt ditt eget ansvar. Vi er alle sammen der av og til, men ikke skyld på andre. Det er kun ved å ta ansvar for dine egne handlinger og dine egne ord at du kan oppleve friheten av ærlighet. Det er kun da du kan nyte det å si noen sannhets ord til noen du mener fortjener det, fordi det var du selv som gjorde det - det var ikke Merkur.

Vil du følge med på Merkurs retrograd perioder, ikke minst for å være forberedt på at PC, telefon og TV kræsjer, eller reiser blir avlyst eller utsatt? Det kan du gjøre her, på Numerologens verden..

I lys og kjærlighet,
Anne

(som også innimellom har behov for å si noen sannhets ord, men da kommer de fra meg, og ikke fra Merkur retrograd)

Nyeste kommentarer

03.09 | 17:32

Tusen takk for fin tilbakemelding, kjære deg. Håper du tar både den og effekten av den med deg videre 💞💞

03.09 | 11:07

Tusen takk for den flotte fullmånemeditasjonen❤️🎶

Del denne siden