4. mar, 2020

Komfortsonen

Komfortsonen er det behagelige, der vi kan slappe av, der vi kan se at ting skjer akkurat sånn som vi tenker at de skal skje, der vi har det rolige og stabile livet som tross alt er en greit utgangspunkt for å bidra til å gjøre det vi skal i fellesskapet.

Komfortsonen kalles det, når ting er greie å forholde oss til, når vi synes livet er helt greit, når vi mestrer det som skjer rundt oss helt greit, og når vi svarer "Helt greit" på spørsmål om hvordan vi har det. Det er "helt greit" å være der, men det skjer lite utvikling når alt er "helt greit".

Så kan du oppleve at helt plutselig slår lynet ned ett eller annet sted i livet ditt. Noen ganger er det voldsomt, såpass at du er nødt til å gjøre en total helomvendig for å få samlet livet ditt sammen igjen. Andre ganger er det noe du bare registrerer at skjer, kanskje litt på sidelinjen av ditt fokus, men likevel, det er noe som endrer seg. 

Felles for begge endringene at livet blir aldri helt det samme igjen. Noe har forandret seg, og det er for alltid. Uansett hva du tenker, gjør eller håper, så kommer du aldri tilbake til der du var før lynet slo ned. Du jobber for å få endringen under kontroll igjen, noe som i enkelte tilfeller kan ta lang tid, men du kommer aldri tilbake til det samme utgangspunktet igjen. Du kjenner på forandringen, til å begynne med kan den være ubehagelig. Forandringen skjøv deg ut av den såkalte komfortsonen, så den må du skape på nytt.

Det er derfor vi sier at uansett hvor stor komfortsonen din er, så er det når du beveger deg utenfor den at endringene skjer. Det er da du kjenner på ny energi, nytt tankemønster, det er da du kan forme livet ditt på nytt.

Ikke alle endringer oppleves som gode, men de er som oftest nødvendige. Jeg pleier å tenke at når det stormer som verst, når universet fjerner det som syntes å være noe av det tryggeste du hadde i din komfortsone, så er det nødvendig. Nødvendig for at du skal vokse som menneske. For at du skal løfte ditt sinn, din bevissthet. For at du skal utvikle deg videre. Noen ganger må vi søke ut av komfortsonen selv for å få ting til å skje i livene våre. Det kan kjennes skummelt å gå ut av den grensen vi har satt for vår egen komfortsone. Ikke alltid vet vi hva som møter oss utenfor den, men vi har som oftest en tanke om at vi må bevege oss ut av "boblen" for å komme videre. Og det er da endringen skjer.

Livet blir forandret. Du blir forandret. Konfortsonen blir flyttet. Men, vet du hva? Du kommer til å finne den igjen. Bare et litt annet sted enn der du har den akkurat nå. Utvikling, kalles det. Omfavn endringene - det er de som skaper det lille ekstra som gjør hverdagen magisk ❤

Nyeste kommentarer

03.09 | 17:32

Tusen takk for fin tilbakemelding, kjære deg. Håper du tar både den og effekten av den med deg videre 💞💞

03.09 | 11:07

Tusen takk for den flotte fullmånemeditasjonen❤️🎶

Del denne siden