15. jan, 2020

Skal man ta betalt når man bruker gaven sin?

Jeg vet at dette er noe som opptar mange. Skal man virkelig ta betalt for å bruke de evnene man har fått i fødselsgave? Noen mener til og med at om man tar betalt for healing så burde man miste evnene sine.

Hva er egentlig "evner"
Vi er alle født med en eller annen form for gave. Noe vi kan, noe vi har lettere for å lære. Det gjelder alle områder i livet, ikke bare healing eller klarsyn. Det gjelder musikalitet, kreatiivitet, språkevner, matematisk og logisk innsikt, maskinell interesse, bare for å nevne noe. Det vi er interesserte i er også noe som er lettere å lære, enn det vi ikke er interesserte i. Ingen reagerer på at et menneske som har en formuleringsevne satser på å bli forfatter for å leve av å selge bøker. Eller at en som er født med en logisk sans og tanker for kjemiske forbindelser utdanner seg til å bli bioingeniør. Eller at en som tidlig viser evner på å se hvordan maskiner og motorer fungerer velger seg et liv som maskinfører eller bilmekaniker.

Alt dette er forskjellilge evner som forskjellige mennesker er født med i forskjellig grad. Og ingen reagerer på at disse menneskene får bruke sine evner til å tjene til livets opphold. Hvorfor er det da så vanskelig å akseptere når det gjelder evner som klarsyn og healing?

Motsetninger innenfor det alternative
Jeg har også registrert at en del tilbyr sine klarsynte tjenester gratis, fordi det er evner som Gud har gitt dem - og som derfor ikke skal brukes med tanke på å tjene penger, sier dem. Blant resten er det også stadig vekk tilbud å finne, "bli-kjent"-samtaler, "januar-tilbud", "sommer-tilbud", "De første 3 minuttene gratis", og lignende. For meg er disse totale motsetninger. Der noen ønsker å bruke sine evner uten å tjene penger på det, er det andre som oppfordrer til å ringe til sterkt rabatterte priser for å skape et behov for å ringe tilbake igjen til ikke-rabatterte priser.

Gratis-gruppen
La oss i et tenkt øyeblikk, se for oss den første gruppen, den som tilbyr sine tjenester gratis, med en annen form for evner. Se for deg at vedkommende er en dyktig fiolinist. En som virkelig har musikalske evner til å bli fiolinist på høyt nivå. Vedkommende ønsker da å bruke disse evnene sine i jobb, og velger skaffe seg utdannelse som musiker. Hun velger videre å søke på jobb i orkester, og vil selvsagt bruke dette til å tjene til livets opphold. Hva da om det ikke var akseptert at hun skulle tjene penger på denne musikalske evnen sin? At hun skulle bruke sine evner til å reise rundt og fremføre sin musikk gratis for alle som ønsket å høre? Alle som får en vakker stund av å høre den musikken hun fremfører. Det er litt sånn som gatemusikere opptrer. Det finnes mange svært dyktige gatemusikere, og de tjener til livets opphold ved at tilfeldige forbipasserende kaster en slant i kassen til dem. Etter en stund må de dra et annet sted, da etterspørselen etter deres musikk daler.

De kan tjene en del på det, men inntekten er antakelig ikke stabil nok til at det går an å leve av det. Sannsynligheten for at dette er noe de velger å holde på med i mange år er også lav.

Hvis vi overfører dette til den alternative bransjen, så er vi plutselig på en plass jeg håper vi aldri kommer tilbake til. Den omreisende sigøyner-kvinnen på tivoli, hun i campingvognen, vet du, som gjerne ser i hånden din, forteller deg din framtid, og må være særdeles takknemlig for hver eneste krone du måtte mene hun kunne få som gave fra deg. Eller vi er tilbake på torget, der du kan kjøpe en mirakelkur fra en like så omreisende vogn. Kuren skal virke mot alt, sies det, og om du synes det er verdt det, så kan du betale noen slanter til selgeren.

Tilbudsgruppen
Motsetningen til "gratis-gruppen" er "tilbuds-gruppen". Dette er gjerne teletorgtilbydere som lager forskjellige tilbud, der du kan bli kjent med tilbudet før du liksom begynner å betale full pris. I utgangspunktet er det kanskje ikke noe galt med dette, men - fordi det finnes et stort men i dette. Det du kan oppleve, er at de tyve minuttene du i utgangspunktet har fått i tilbudet ikke er tid nok, for plutselig var det så mye den klarsynte så, at du bare må ringe tilbake for å høre mer. Kanskje blir du "tilfeldig" brutt midt i en setning, til og med. Tanken med å gi slike tilbud er selvsagt ikke for at du skal spare penger. Det er for at du skal bli fristet til å ringe igjen, slik at de dermed har tjent mer penger på deg tilsammen enn det du i utgangspunktet hadde tenkt å bruke på akkurat denne klarsynte. Og kanskje ber den klarsynte deg om å ringe tilbake for å fortelle hvordan det har gått? Joda, det finnes denne type kynisme i denne bransjen også.

Det er stuerent å tjene penger
Vi lever i et samfunn der det koster penger å leve. Det samfunnet vi lever i krever også at vi har orden i våre regnskap. Det skal kunne dokumenteres hvor du har fått inntekten til å betale lånene dine med. Om du ikke har inntekt, men likevel lever godt, så blir du etterforsket av skattemyndigheter. Du skal føre regnskap, og du skal skatte av dine inntekter. For å få til dette må man først av alt få all jobb inn i ordna former. Det får man ikke ved å leve i campingvogn på et omreisende tivoli. Eller ved å stå på torget og tilby sine tjenester til høystbydende. 

Det å være klarsynt eller å ha evner til healing er, som jeg har nevnt ovenfor, også en evne på lik linje med andre evner. Om man velger å utvikle den videre, eller ta utdanning med denne evnen i bunn, så er det som oftest også med tanke på at man ønsker å jobbe med dette. Ikke bare for å tjene penger, men fordi man faktisk trives med denne type jobb, og det er noe man behersker, man kan dette fordi man har fått grunnlaget på lik linje med andre evner. Og skal man jobbe med det er det også helt på sin plass å ta betalt for slike tjenester. Så klart skal man det, og den beste måten å gjøre det på er å sørge for at priser for dine tjenester - eller din lønn i denne bransjen - er helt innenfor normalen i din bransje. Hvorfor skal en klarsynt ha dårlig samvittighet over å tjene penger på sine evner, når en musiker ikke har det?

Som kunde skal du vite hva du får, og hva det koster. Om du går til en frisør, og spør hva timen der koster, og svaret du får er "Nei, den koster ingenting, men hvis du vil gi en gave så er det greit", hva tenker du om den frisøren da? Og hvorfor skal det være annerledes når det gjelder klarsynte? Begge benytter sine evner, sine "gaver" om du vil, begge benytter sin kompetanse, og begge gjør en jobb for deg. Det stilles forøvrig samme krav til regnskap, skatter og avgifter for begge yrkesgruppene også.

I lys og kjærlighet ❤️

Nyeste kommentarer

03.09 | 17:32

Tusen takk for fin tilbakemelding, kjære deg. Håper du tar både den og effekten av den med deg videre 💞💞

03.09 | 11:07

Tusen takk for den flotte fullmånemeditasjonen❤️🎶

Del denne siden