9. des, 2019

Loven om tiltrekning, virker den?

Er det virkelig sånn at du får det du sender ut hvis du bare vet hvordan du skal sende det ut? Betyr ikke det i så fall at når du ikke får det du ønsker deg, så er det din egen feil?

Styrer du virkelig alt selv?
Jeg vet at mange innenfor alternativbransjen dypt og inderlig har tillit til Loven om tiltrekning, eller Law of Attraction. Selv er jeg ikke helt overbevist om at den virker, men det er sikkert fordi jeg ikke vet helt hvordan jeg skal ønske meg det jeg ønsker meg. Eller kanskje handler det om at det jeg ønsker meg mest av alt er ikke materielle ting, eller at jeg har en karma som gjør det vanskelig for universet å oppfylle mine ønsker - fordi de går på tvers av min livsoppgave denne gang?

Hva med vår karma?
Jeg har for lengst forkastet Loven om tiltrekning som begrep. Det har jeg gjort fordi det kolliderer så voldsomt med den troen jeg har på at vi har vårt eget livslære vi skal gjennom dette livet. En lærdom som blant annet også innbefatter de vanskelige tingene vi skal gjennom, hva nå enn det måtte framstå som lærekurven i ditt liv; arbeidsledighet, fattigdom, ensomhet. Det vil snu seg den dagen du har lært det du skal lære, ikke den dagen du lærer å ønske - eller ville - noe annet.

Derfor gir loven egentlig ingen mening for meg, men jeg hører fortsatt på de som snakker om at loven fungerer.

Lovens premisser
Det jeg har lært om loven, er:

- Du skal ikke bruke ordet "ikke". Det vil si at hvis du ønsker at du ikke skal være arbeidsledig, så må du ønske deg at du er i jobb. Universet forstår visstnok ikke ordet "ikke", og tar derfor ønsket "jeg vil ikke være arbeidsledig" som at "jeg vil ??? være arbeidsledig". Du må derfor snu på det å si at "jeg har en jobb". Da kan det hende universet leverer en jobb til deg - men det er ikke sikkert at du vil ha den jobben de leverer deg. Om du ønsker deg en jobb du faktisk vil ha, må du si at "du har en jobb som passer til deg, til ditt fagområde, til ditt interessefelt".

- Så må du også huske på å ikke "ville". Det er veldig lett å si at "jeg vil ha en jobb", men da er det visst sånn at du manifesterer det å ville ha, ikke det å ha. Derfor er det viktig å tenke som om man allerede har det man vil ha, ikke det at man "vil ha". Det er lett å tenke "jeg vil ha en jobb" i stedet for "jeg vil ikke være arbeidsledig" - men da manifesterer du at du "vil ha" og ikke at "du har", og da vil det forbli sånn at du "vil ha" - men aldri at "du har".

- Du skal være bestemt. Det vil si at du må forlange, og ikke egentlig be om. Det handler visstnok om frekvensen du bruker når du legger inn følelser bak ønsket ditt. Du må virkelig mene det, nærmest kreve det, sies det. En bønn holder altså ikke, du må "stå på krava" som i enhver annen forhandlingsposisjon.

Og det er her jeg får problemer med å henge med videre, hvordan kan man kreve noe som egentlig er noe som universet skal legge tilrette for at du skal få? Hvordan stemmer dette med skjebne, og at ting skal løse seg når tiden er moden, når du har lært det du skal lære av denne situasjonen? Hvordan kan jeg ha en sterk og befalende stemme i hodet mitt om at "jeg HAR en jobb, som passer til meg, til min kompetanse, til mitt interessefelt", når jeg har vært så lenge ute av markedet at jeg er overbevist om at samfunnet ikke har bruk for min arbeidskraft lengre? 

Motsetninger mellom loven og det praktiske liv
Nå kan det hende at akkurat denne tanken min kommer fra min praktiske lære i min jobb, der jeg ofte er i kontakt med folk som er dypt fortvilet over at de ikke har fått til det de ønsket seg, jobben lar vente på seg, økonomien er ødelagt, ensomheten sitter dypt i sjela, kjærligheten/forholdet uteblir, osv. Det er da jeg ikke kan sitte her å si at "vet du, dette har du faktisk ønsket deg selv, det er loven om tiltrekning som har sørget for din elendighet, fordi du har gjort det hele feil". For - slik jeg ser det - er det akkurat det loven om tiltrekning sier til mennesker som opplever et totalt sammenbrudd av fundamentet sitt. Og det stemmer faktisk ikke, ingen har sørget for å oppnå en bunnløs fortvilelse på grunn av at de har ønsket noe feil. Universet elsker deg, sjela di, og vil sørge for at du får alt du trenger for å lære det du skal lære i dette livet. Verken mer eller mindre enn akkurat det. Og det er så absolutt ikke din egen feil! 

"Shit happens" er så absolutt en mulighet
Det er mennesker som til tross for sin sterke optimisme, og livsgladhet, som likevel får ødelagt fundamentet i livet. Som mister sitt økonomiske grunnlag, som mister sitt hjem, som mister sin familie. Og vet du hva, det har overhodet ikke noe med loven om tiltrekning og gjøre. Dette er i kategorien "shit happens". Fordi; vi mennesker har vår livslære å ta med oss, vår karma - som vi nødvendigvis ikke har fra dette livet. Vi kan ikke "ønske" oss bort fra det. Så enkelt er det, og derfor er jeg langt fra sikker på at det finnes noe som heter "loven om tiltrkening", eller om det i bunn og grunn egentlig bare handler om at noen har en enklere eller vanskeligere karma enn andre. Dette handler om hvilken oppgave du skal lære dette livet, hvilken livserfaring du skal ha som pensum dette "skoleåret". Jeg er faktisk heller ikke sikker på at alt som skjer er detaljstyrt - det kan du lese om i ett av mine tidligere blogginnlegg.

En forretningsidé
Loven om tiltrekning er, slik jeg ser det, en ganske stor forretningsidé. På denne siden blir det faktisk veldig tydelig. Her kan du til og med ta en quiz om hva som hindrer deg i å oppnå ønsket ditt. Problemet er bare at du må oppgi e-postadressen din for å få resultatet. Hvorfor det er et "problem"? Fordi den helt garantert blir brukt til spamming i ettertid, slik at de som står bak denne siden kan tjene penger på deg. Se på spørsmålene du må besvare før du oppgir e-postadressen din. De er ganske avslørende for hva som er ditt sårbare punkt, og hvor det derfor kan være greit å sette inn markedsføringstiltak mot deg på.

Prøv å google "Law of Attraction" - jeg kan garantere deg at du får opp et utall av sider som utelukkende ønsker å få deg til å bruke penger på ett eller annet, eller på en eller annen måte. Pengemakten og -syken er dessverre ganske så hard rundt i verden - en god regel er at "hvis noe virker som om det er for godt til å være sant, så er det antakelig for godt til å være sant".

Den menneskelige psyke
Loven om tiltrekning forteller også alle oss som ikke er rike, til tross for at vi har forsøkt å manifestere dette, at vi gjør det feil. Det er vår egen skyld. Fattigdom - eller fravær av penger - er noe vi har ønsket over oss selv, fordi vi tenker "åh, jeg skulle gjerne hatt det, men jeg har ikke råd". Sykdom - eller sviktende helse - er noe vi har ønsket over oss selv, fordi vi tenker at "åh, jeg skulle ønske jeg ikke hadde vondt". Ensomhet - eller savn av kjærlighet - er noe vi har ønsket over oss selv, fordi vi tenker "åh, jeg skulle ønske jeg ikke var alene". Ikke ulikt det vi selv kritiserer en del ytterligående healere å hevde. 

Jeg tenker at dette handler mye om at noen har skapt en idé om at vi kan ta - og holde - kontrollen over dette selv. Man må bare lære hvordan man gjør det, slik at mange av oss velger å bruke penger på å forsøke å lære oss, ikke bare å bruke dette, men å bruke det på den riktige måte. Men vet du hva? Rundt 80% av alle de som har tatt i bruk Loven om tiltrekning vil ikke oppleve noen forbedring. Det er ikke fordi de gjør noe feil, men ganske enkelt fordi Loven om tiltrekning ikke fungerer.

Slipp kontrollen
Jo, vi skal være positive. Jo, vi skal være bestemt i forhold til hva vi skal gjøre eller ikke gjøre. Ja, vi skal gjøre det vi tenker vi skal gjøre. Ja, vi skal ha framtidsplaner. Og ja, vi skal tenke muligheter - og ikke at vi står fast et sted. Men dette handler ikke om Loven om tiltreknig, det handler om den menneskelige psyke. Når vi er positive, oppleves livet lettere - vi får mer energi, og vi synes det vi ønsker oss kommer lettere til oss - når vi har en plan gjør det godt å se at vi når delmål i denne planen. Når vi er nede kjennes det meste tungt og vanskelig, og vi klarer ikke å se at vi får det vi trenger, eller får til det vi har tenkt at vi ønsker oss - vi ser ikke hva vi faktisk har, men heller det vi ikke har. Vi blir sårbare, og vi søker hjelp til å oppnå det vi ønsker oss.

Men så er det jo også sånn at det vi så absolutt ønsker oss ikke nødvendigvis er det vi trenger for å oppnå vår livslære denne gangen. Og akkurat det er det vi først og fremst trenger hjelp til å innse. For, når vi innser det, så blir ting lettere å være i. Når vi ser at vi ikke kan kontrollere alt. At det ikke er vi som har kontrollen, at vi må slippe taket for at universet skal få utfolde sin guddommelighet etter sin plan, og ikke etter den måten vi mener det bør gjøres på. Det er da vi virkelig har forstått hvordan vi skal tiltrekke oss det vi trenger for å lære det vi skal lære.

For til syvende og sist er det nettopp det livet handler om; vi skal lære, og det skal skje på den måten universet sender det til oss. Alle oppgaver sendes deg i kjærlighet, uansett hvor vanskelig det framstår i livet ditt her og nå.

I lys og kjærlighet - husk at hele universet elsker deg, akkurat slik du er <3

Nyeste kommentarer

03.09 | 17:32

Tusen takk for fin tilbakemelding, kjære deg. Håper du tar både den og effekten av den med deg videre 💞💞

03.09 | 11:07

Tusen takk for den flotte fullmånemeditasjonen❤️🎶

Del denne siden